default-header
Home De Proeverij

De Proeverij

Onze trots is de “Proeverij”, een idee recht uit ons hart.

We maken dagelijks met veel liefde zelf koekjes en gebak, heerlijke soepen, bourgondische borrelplankjes en nog veel meer!

Ook hebben we een speciale Wilder Land thee. Een thee ontstaan vanuit liefde voor de natuur.
Om de Nederlandse biodiversiteit te verbeteren, is Wilder Land gaan samenwerken met Nederlandse boeren door (on)kruiden in te zaaien tussen de Nederlandse akkers.
Door de wilde kruiden de zaaien op de randen van de weilanden, creëren ze weer kansen voor verschillende insecten, zoals bijen en vlinders.
Een deel van de kruiden die gezaaid worden, worden geoogst voor thee. De rest (minimaal de helft) laten ze staan zodat de insecten ervan kunnen blijven genieten. Vervolgens neemt na de bloeiperiode de wind het over en verspreiden de zaden over het land. Zo zullen er in het voorjaar daarna op nog meer plekken kruiden komen!
In onze Proeverij vind je allerlei heerlijke smaken.

Een andere grote passie van ons is het “wildplukken”. Regelmatig gaan we de natuur in om bloemen en planten uit de natuur te gebruiken om drankjes en gerechten te maken. We maken bijvoorbeeld soep van Zevenblad, thee van Dennennaalden, Sint janskruid wijn en inmiddels hebben we de jaarlijkse traditie dat we meer dan 300 flesjes Vlierbloesemsiroop maken die te koop zijn in onze proeverij.

Laat je verrassen in onze “Proeverij” !

Onze missie is dat iedereen zich thuis voelt op ons landgoed. Daarom mag je alles zelf pakken wat je vindt in de Proeverij!
Door middel van turflijstjes kun je bijhouden wat je hebt gepakt. Voelt dat niet als thuiskomen?