default-header
Home Ons verhaal

Ons verhaal

Landgoed De Hilkensberg opende haar deuren in de zomer van 2018. Sindsdien is alles ontstaan vanuit intuïtie.

Eigenaren John en Angelique woonden aanvankelijk zelf in het landhuis dat inmiddels is omgebouwd tot hotel. Ze zijn gestart met de verhuur van de 10 houten huisjes die je achteraan op ons landgoed vindt: “De houten huisjes hebben we in 2018 geheel zelf gebouwd. Ook de meubeltjes in de huisjes zijn met veel liefde door ons zelf gemaakt. We genoten zo van het creëren van de beleving en het ontvangen van gasten, dat we in 2020 de beslissing maakten om uit te breiden en ons eigen landhuis om te bouwen tot hotel. We hebben er toen 12 hotelkamers in gemaakt.” Verder zijn er verschillende plekken gecreëerd voor rust en verbinding. Zoals het paviljoenhuis, de tuinkamer en de stilteruimte.

Alles wat je op het landgoed ziet is volledig door de eigenaren zelf ontworpen: “Alles is ontstaan vanuit intuïtie. We laten ons leiden door wat er door ons heen stroomt. We bewonderen iedere dag weer wat er allemaal om ons heen gebeurt. We geven het ruimte en laten het ontstaan. Vergelijk ons met een stukje natuur. Alles komt en gaat. Van prachtige eenjarige bloemen tot de stevige eiken die hier jaren blijven staan. Alles mag er zijn.” Ook medewerkers van het landgoed krijgen de ruimte om ideeën te delen en aan de slag te gaan met de uitvoering ervan.

John en Angelique genieten er ontzettend van om het landgoed met de gasten te delen: “Met regelmaat zitten we samen bij het kampvuur uit te rusten en bij te praten. Wij hopen dat je net als wij de rust kunt voelen en deze ook mee naar huis kunt nemen.” Mocht je hen tegenkomen, dan vertellen ze je graag meer over hun verhaal, visie, de zwemvijver, de tuinaanleg en natuurlijk de alpaca’s, Ouessantschaapjes en koikarpers.

 

Van sportpark naar plek voor rust en verbinding

Oorspronkelijk was het landgoed een sportpark, bestaande uit twee voetbalvelden welke door de plaatselijke voetbalclub werden beheerd. Toen twee lokale voetbalclubs gingen samenvoegen en het sportpark vrijkwam, stonden John en Angelique voor de keuze om de grond te kopen: “We waren nog vrij jong maar zijn de uitdaging aangegaan om hier iets moois van te maken. We begonnen met een snijbloemenkwekerij genaamd Dongen & Hendriks en verbouwden Helianthus (Zonnebloemen), Buxus, Papaver, Carthamus en Setaria Italica (siergras).” Na tien jaar werken in de snijbloemenkwekerij, voelden de eigenaren dat het tijd werd om een andere draai aan hun leven te geven. Ze wilden nog een keer een grote uitdaging aangaan en uit vaste gewoontes en patronen stappen. “We kregen een duidelijk gevoel. Dit is het en zo gaan we het doen. Noem het intuïtie. Het besluit werd genomen om de plek te gaan delen met andere mensen.” Dat was de start van Landgoed de Hilkensberg.

John is altijd al ondernemer in het groen geweest. Zo verkocht hij met zijn bedrijf Green4Retail jarenlang planten aan Welkoop winkels door heel Nederland. Angelique werkte voorheen met mensen met een verstandelijke beperking en heeft zich later omgeschoold in de bloemsierkunst. Dit heeft geresulteerd in een eigen onderneming genaamd ‘BLOEM’. Dit doet ze samen met haar vriendin Ingrid. Samen geven ze workshops waar je ook als gast van het landgoed aan kan deelnemen. Vraag gerust bij onze receptie naar de datums van de komende workshops. Alle bloemwerken en decoratie die je op het landgoed ziet worden ook verzorgd door Angelique en Ingrid.


Genieten in de omgeving Broekhuizen, Lottum & Arcen
Broekhuizen (Brokeze) ligt in Noord-Limburg. Je kan hier heerlijk wandelen in het natuurreservaat “Het Schuitwater”. Het gebied kent een rijke flora en fauna en staat bekend om de diverse knuppelbruggetjes. Door het gebied loopt ook het bekende Pieterpad, een wandeling dat van Pieterburen  tot de Sint-Pietersberg in Maastricht loopt. Daarnaast is in deze omgeving een film opgenomen over een beverfamilie, ‘Holland in de Delta’. Ons park ligt heel dicht bij het rozendorp Lottum, waar jaarlijks miljoenen rozen worden geteeld. Tijdens de zomermaanden staan de rozenvelden overal vol in bloei.

Broekhuizen is via een fietsvoetveer verbonden met het dorp Arcen. Ook steden en dorpen in Duitsland zijn vanuit Broekhuizen makkelijk bereikbaar. Een ideale plek om je vakantie door te brengen, want er zijn voldoende activiteiten en bezienswaardigeheden rondom Broekhuizen.