default-header
Home De natuurzwemvijver

De natuurzwemvijver

Je bent als gast op ons landgoed vrij om een duik te nemen in onze natuurzwemvijver. Het water wordt op natuurlijke wijze gefilterd en is mooi helder. De natuur bepaalt de watertemperatuur. Je mag het hele jaar rond zwemmen in onze natuurzwemvijver.

Het ontwerpen en aanleggen van tuinen is een grote passie van eigenaar John. De tuin zoals hij nu is, is geheel intuïtief en stapje voor stapje ontstaan. Toen het idee van de zwemvijver ontstond, heeft John zelf uitgezocht hoe natuurlijke waterzuivering werkt. Uiteindelijk heeft hij de aanleg van de zwemvijvers ook zelf gedaan: “Het water wordt gezuiverd door lavasteentjes, en door de gele lis die overal op de oevers te zien is. Er zijn in totaal 6 vrachtauto’s vol lavasteentjes in het water gelost. Door deze lavasteentjes lopen drainage buizen waaraan zwembadpompen zijn gekoppeld. Het water wordt door de lavasteentjes gezogen en weer terug gebracht via fonteinen en waterbronnen. In de lavasteentjes zitten veel goede bacteriën die helpen om het water te zuiveren. De gele lissen zuiveren het water met hun wortels. Ze halen grote hoeveelheden nitraat en fosfaatdeeltjes uit het water, dit vermindert de algengroei.”

De zwemvijver is altijd geopend en bij de grote zwemvijver vooraan bevindt zich een trapje om het water in te komen. Hieraan hangt ook een thermometer waarop je de actuele watertemperatuur kan zien. Je kan ook zwemmen bij de vijver met de grote fontein. Zwemmen in het gebied van de koikarpers is niet toegestaan. Let op: veiligheid voorop! Het zwemmen is op eigen risico. Er is geen toezicht.