default-header
Home Dieren

Dieren

Ontmoet onze dieren!

Op ons landgoed lopen verschillende dieren rond die je kan voeren tijdens je verblijf.

We hebben twee alpaca’s met de namen Carlos en Beau. De alpaca’s komen oorspronkelijk uit Peru en worden daar in grote kuddes gehouden voor de wol. Bij ons worden ze jaarlijks in juni geschoren. Alpacawol is veel zachter dan schapenwol. In de Landhuiskamer bij de receptie staat een potje met wol. Daar kan je voelen hoe zacht het is. Van de wol wordt vaak exclusieve kleding gemaakt. De wol van onze alpaca’s wordt aan creatievelingen uit de buurt gegeven zodat zij ermee aan de slag kunnen om wat leuks te maken.

Bij de alpaca’s lopen ook drie Ouessantschaapjes met de namen Ram (vader), Lieve (moeder) en Drûpke (dochter). De schaapjes komen van een klein eilandje genaamd Ouessant voor de kust in Frankrijk bij Bretagne. Het is het kleinste schapenras ter wereld.

De koikarpers zijn vissen uit Japan en zijn aan de linkerkant van de brug te vinden.

In de stilteruimte vind je emmertjes met voer voor de alpaca’s, schapen en de vissen. Deze mag je meenemen om de dieren te voeren. Het bruine voer is voor de alpaca’s en de schapen, het gekleurde voer voor de vissen. Het is niet toegestaan om de dieren ander voedsel te geven, dan kunnen zij ziek worden.

Daarnaast lopen er ook kippen rond op ons landgoed. De eieren die zij leggen gebruiken we om gebak en koeken van te maken voor in onze Proeverij. Verser kan natuurlijk niet!