default-header
Home Omgeving & impressie

Omgeving & impressie

Een park met een verhaal…
Even niks moeten, maar vooral mogen. Geniet van alle schoonheid en rust in onze prachtige, landelijke omgeving. Met op het park een sfeervol houten paviljoenhuisje met een houtkachel en omgeven door grote zwemvijvers, welke in harmonie zijn met de natuur. We wisselen graag informatie uit over onze visie en het bijzondere verhaal achter het ontstaan van ons park. Daarnaast vertellen we je graag meer over onze Alpaca’s, Croissantschaapjes, Koi-karpers en het natuurlijk filterende systeem van de zwemvijvers. Alles is volledig door onszelf ontworpen en er is door de jaren heen met bezieling aan gewerkt.

Het Hilkensbergpark is in de zomer van 2018 geopend. Er is gratis wifi beschikbaar, maar we hebben bewust gekozen om de huisjes niet te voorzien van een tv zodat je als gast volledig tot rust kunt komen. We bieden op ons park regelmatig thema-weekenden aan; gericht op persoonlijke ontwikkeling of teambuilding. Ons park is kleinschalig, gemoedelijk, persoonlijk en ruim opgezet. Met regelmaat zitten we dan ook samen bij het kampvuur uit te rusten en bij te praten. Wij hebben namelijk geen haast…

Wij hopen dat je net als onszelf kunt genieten, de rust kunt voelen en deze ook mee naar huis kunt nemen.

Eerst was het een sportpark…
Het park is voorheen een sportpark geweest. Het park bestond uit twee voetbalvelden, welke door de plaatselijke voetbalclub samen met de hondenclub beheerd werd. Op een gegeven moment stonden we voor de keuze om de grond te kopen. We waren nog vrij jong maar zijn de uitdaging aangegaan om hier iets moois van te maken. Het was toen al geen voetbalveld meer, maar werd verpacht om rozen op te kweken.

Zelf zijn we begonnen met een Snijbloemenkwekerij “Dongen & Hendriks” met Helianthus (Zonnebloemen), Buxus, Papaver, Carthamus en Setaria (siergras) . Na het stoppen van de kwekerij en hier een aantal jaren gewoond te hebben, kreeg het park op creatieve en geheel eigen wijze na verloop van tijd een heel ander uiterlijk. Bij een ander uiterlijk hoorde ook een andere bestemming.

Na een periode van tien jaar vonden we dat het tijd werd een andere draai aan ons leven te geven, nog een keer een grote uitdaging aan te gaan en uit vaste gewoontes en patronen te stappen. We kregen een duidelijk “dit is het en zo gaan we het doen” gevoel. Noem het intuïtie. Het besluit werd genomen om de plek te gaan delen met andere mensen in de vorm van recreatie en te verhuren aan mensen die weekenden of midweken willen organiseren voor zelfontwikkeling en bewustwording. Het park is dan ook niet bedoeld voor grote feesten en partijen.

Ons gezin
We zijn begonnen aan dit park als gezin met twee kinderen in de leeftijd van 9 en 13 jaar. John runt al jarenlang een bedrijf “Green4retail” en verkoopt planten aan de Welkoop winkels door heel Nederland. Angelique is zich op latere leeftijd na allerlei opleidingen en werkzaamheden in de grafische sector en mensen met een verstandelijke beperking, om gaan scholen in de bloemsierkunst. Dit heeft geresulteerd in een eigen onderneming genaamd ‘BLOEM’. Dit doe ze samen met collega/vriendin Ingrid van Rijswick. Aan de hand van diverse workshops bieden de dames de mogelijkheid om de door hen opgedane kennis en vaardigheden te delen met onze gasten op het park.

Samenwerking met de gemeente Horst a/d maas
Ons park is mede tot stand gekomen, door samen te werken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. We zijn een samenwerking aangegaan met de gemeente Horst /d Maas en vanuit de gemeente zijn hier in het verleden verschillende mensen werkzaam geweest. Wij zijn dankbaar dat wij deze mensen hebben mogen begeleiden.

Sfeervolle, landelijke houten huisjes
Een vakantiehuisje is geschikt voor vier personen. De huisjes zijn aangepast aan de omgeving, gemaakt van natuurlijke materialen en rustige kleuren. De geur van het hout en de dakbedekking zijn goed waar te nemen. De huisjes zijn van Red Cedar hout gemaakt. Een duurzame houtsoort, sterk en heel erg mooi. Zodra je hier binnenkomt ervaar je een gevoel van rust en waan je jezelf direct ‘thuis’. Zowel binnenshuis als in de tuin of op de veranda van de huisjes tref je bijzondere plekjes aan om te ontspannen en te genieten.

De sfeervolle huisjes hebben een eigen douche/toilet, koelkast met vriesvakje, ingericht keukenblok met 4-pits fornuis, koffiezetapparaat en waterkoker. Je kunt dus zelf zorgen voor een smakelijk ontbijt, lunch of diner. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van onze ontbijtservice met verse broodjes.

Er is keukeninventaris aanwezig voor vier personen. Er zijn twee slaapkamers, waarvan een slaapkamer met een stapelbed. Ook het bedlinnen is beschikbaar. Verder is er een keukentafel met vier stoelen, een zithoekje met tafel en een bank. Elk huisje heeft een ruime houten veranda met picknicktafel zodat je heerlijk buiten kunt zitten.

De huisjes zijn voorzien van een centrale verwarming, en kunnen dus het hele jaar door gehuurd worden. In ieder huisje ligt een informatieboekje

Genieten in de omgeving Broekhuizen, Lottum & Arcen
Broekhuizen (Brokeze) ligt in Noord-Limburg. Je kunt hier heerlijk wandelen in het natuurreservaat “Het Schuitwater”. Het gebied kent een rijke flora en fauna en staat bekend om de diverse knuppelbruggetjes. Door het gebied loopt ook het bekende Pieterpad, een wandeling dat van Pieterburen  tot de Sint-Pietersberg in Maastricht loopt. Daarnaast is in deze omgeving een film opgenomen over een beverfamilie, ‘Holland in de Delta’. Ons park ligt heel dicht bij het rozendorp Lottum, waar jaarlijks miljoenen rozen worden geteeld. Tijdens de zomermaanden staan de rozenvelden overal vol in bloei.

Broekhuizen is via een fietsvoetveer verbonden met het dorp Arcen. Ook steden en dorpen in Duitsland zijn vanuit Broekhuizen makkelijk bereikbaar.
Een ideale plek om je vakantie door te brengen, want er zijn voldoende activiteiten en bezienswaardigeheden rondom Broekhuizen.

Het Hilkensbergpark