default-header
Home De natuurlijke zwemvijvers

De natuurlijke zwemvijvers

John (eigenaar) heeft als grote passie het ontwerpen en maken van tuinen.

Het geheel is intuïtief ontstaan. Het hele park is als prive eigendom aangelegd. In 2006 is er een liefde ontstaan voor natuurlijke zwemvijvers. We zijn begonnen met de zwemvijver achterin de tuin waarin een eiland is gemaakt. In de vijver staan prachtige waterlelies. Het water wordt gezuiverd door lavasteentjes en de Gele lis die overal op de oevers te zien is. Er zijn in totaal 6 vrachtauto’s met lavasteentjes in het water aangebracht, door deze lavasteentjes lopen drainage buizen waaraan zwembadpompen zijn gekoppeld. Het water wordt door de lavasteentjes gezogen en weer terug gebracht via fonteinen en waterbronnen. In de lavasteentjes zitten veel goede bacteriën die helpen om het water te zuiveren. De Gele lissen zuiveren het water met hun wortels. Ze halen grote hoeveelheden nitraat en fosfaatdeeltjes uit het water, dit vermindert de algengroei.

In 2010 is er een grote zwemvijver bijgemaakt vooraan op het landgoed waar een houten brug overheen loopt. De grond die bij het afgraven is vrijgekomen is gebruikt om glooiende heuvels te maken rondom de vijvers. Op één van de heuvels is het theehuis gebouwd met rieten dak. Vanaf het theehuis is een waterloop gemaakt met ronde moraine keien.

De zwemvijver is alleen toegankelijk voor gasten die bij ons verblijven. Er is geen toezicht, dus gebruik is op eigen risico.

We hanteren geen openingstijden, dus voel je vrij om ’s ochtends vroeg een heerlijke ochtendduik te maken bij het opkomende zonnetje… 😉